Vi har lukket fredag 27/05/2022

Är din samling rätt försäkrad?
At samle, uanset om det er tegneserier eller kunst fra det 19. århundrede, er en investering i både penge og tid. Derfor er det vigtigt at beskytte dine kostbarheder mod uventede uheld.

Er din samling korrekt forsikret?

Hobby eller livslang passion

Nogle er på udkig efter sjældne originale tegneserieomslag, mens andre forsøger at få fat i kunst fra det 19. århundrede med spændende proveniens. Samlinger kan spænde over en række forskellige områder, der er afgrænset til en bestemt periode, et bestemt tema eller en bestemt stil. Nogle samlinger kan endda være så store og unikke, at de ender på museer.
For mange er det at samle en hobby, der er stærkt forbundet med barndommen, mens det for andre er en livslang passion. At samle involverer blandt andet at søge, erhverve og bevare. Takket være internettet og digitaliseringen af det sekundære marked, kan alle i dag opdage, udvide og vedligeholde en samling.

Samlerobjekter

Samlerobjekter kan variere fra frimærker og mønter til vinylplader og vin, men det mest almindelige er kunst og design. Hvis du vil oprette en samling, behøver du ikke at have millioner på din konto. Du behøver altså ikke at eje et oliemaleri af Anders Zorn eller en skulptur af Carl Milles. Du kan lige så godt samle på litografier af Jockum Nordström eller akvareller af Lena Cronqvist.
Men uanset om du har en Zorn eller en Cronqvist hængende på væggen, så glem ikke samlingen af Stig Lindbergs porcelæn eller spisebordet fra IKEAs serie fra det 18. århundrede. Sammen kan dine kostbarheder være mere værd, end du tror. Afhængigt af alder, tilstand, udbud og efterspørgsel kan objektet sælges for mere eller mindre end det, du har betalt for det.

Forsikr samlingen

Uanset om du lige har startet en samling, eller om du har samlet i flere år, vil du have behov for en specialforsikring. Det er derfor relevant for mange typer af samlere og ikke kun for dem med den mest værdifulde og betydningsfulde samling. Dine designobjekter og kunstværker kan sammenlagt være mere værd, end du tror.
Det er derfor vigtigt at bevare objektets tilstand, hvis du en dag beslutter dig for at sælge en del af eller hele din samling. Du har jo trods alt investeret penge, tid og energi i varsomt at udvide og bevare den. 
Scroll til toppen