Vi holder lukket 25., 26. december og 1. januar. Mellem jul og nytår er vi kun tillgænglige ved hastesager.

Läs vår försäkringsguide om specialförsäkringar och dyrbara föremål samt ägodelar.
Har du virkelig brug for at have en særlig forsikring for værdifulde genstande, selv om du har en indboforsikring og måske endda en pludselig skade dækning? Ofte er svaret ja.

Forsikringsguide

Aldersfradrag

Aldersfradrag betyder, at dit forsikringsselskab fastsætter en nyværdi for din genstand for at beregne din erstatning. Derefter fradrager de et beløb, der svarer til alderen på din genstand.
Jo ældre din genstand er, jo lavere er erstatningen. Kontrollér, at dit forsikringsselskab ikke anvender aldersfradrag på ure og smykker, som du har købt nye.

Værdiforringelse

Antikviteter, kunstværker og samlerobjekter er eksempler på genstande, der risikerer at miste værdi efter en reparation. Hvis dit vintageur beskadiges og ikke kan repareres med originale dele, kan det tabe i markedsværdi.
Kontrollér med forsikringsselskabet, at du kan få erstattet værdiforringelse i tilfælde af en skade.

Merværdi for et par eller et sæt

Nogle genstande købes og sælges i par eller sæt. Skader eller tab kan påvirke værdien. Især ved et totaltab, hvor parret eller sættet ikke længere er komplet. Hvis du for eksempel taber en ørering, er værdien af ​​den resterende ørering ikke automatisk den halve værdi af ​​parret.
Derfor skal du sørge for, at din forsikring giver erstatning beregnet med hensyn til merværdi, når det drejer sig om et par eller et sæt. Ud over øreringe og smykkesæt er der mange andre eksempler såsom antikke lysestager i par og kunstværker opdelt i flere dele.

Hvad er en pludselig skade dækning?

Alle hus- og indboforsikring dækker skader ved brand, indbrud eller vandskade. En pludselig skade dækning strækker sig ud over dette. Eksempler kan være: Du taber ved et uheld dit ur på gulvet, så det får en grim ridse, en ædelsten løsner sig fra monteringen i din forlovelsesring, din neglelak lækker ud i din dyre designertaske, eller et vindue blæser op og vælter en kostbar vase.

Hvad er indbo?

Fx hvis din indbosum er 5.000.000 dkk. dækker de fleste forsikringer smykker og ure op til 15%, i dette tilfælde 750.000 dkk. Hvis du har over 3.000.000 dkk. indbo er det vores oplevelse at du sandsynligvis har brug for en mere omfattende og tilpasset forsikring. Læs mere om hus- og indboforsikring til eksklusive hjem.

Fx hvis din indbosum er 5.000.000 dkk. dækker de fleste forsikringer smykker og ure op til 15%, i dette tilfælde 750.000 dkk. Hvis du har over 3.000.000 dkk. indbo er det vores oplevelse at du sandsynligvishar brug for en mere omfattende og tilpasset forsikring. Læs mere om hus- og indboforsikring til eksklusive hjem.

Er smykker indbo?

Smykker er inkluderede i en almindelig indboforsikring, men da smykker betragtes som attraktive for tyve, er det vigtigt, at du forstår vilkårene og betingelserne for din forsikring. Fordi der i Danmark bliver stjålet for 780 millioner kroner smykker og ure om året er der mange begrænsninger på netop dette område.
Kontrollér, hvordan dine smykker er dækket af din indboforsikring, og at beløbene er tilstrækkelige. Hvis ikke, kan du altid tegne en ekstra smykkeforsikring. Læs mere om smykkeforsikring her.

Erstatning til nyværdi

Det normale er, at indboforsikringsselskaberne vurderer skaden i forhold til, hvad det koster at købe de mistede genstande til nyværdi. Dog får du muligvis ikke den fulde værdi af genstanden. Ved uenighed kan genstanden vurderes hos en uafhængig part. Naturligvis er det bedst, hvis dit forsikringsselskab allerede på forhånd fastsætter, hvor meget du får i tilfælde af et tab, så du ikke får kedelige overraskelser.
Brookfield tilbyder erstatning til nyværdi til førsteejere af ure, som forsikres fra den første dag. Her kan du bede om et tilbud på urforsikring.

Hvorfor har jeg brug for en urforsikring?

For mange er det ikke en selvfølge, at man skal tegne en forsikring, hvis man ikke mener, at der er risiko for at uret bliver stjålet, eller at uret bliver udsat for en skade. Hvis du har investeret i et særligt ur, har du formodentlig lyst til at bære det dagligt eller ved særlige lejligheder. Vores erfaring viser, at selv hvis du er forsigtig, kan dit yndlingsur blive ødelagt eller gå tabt ved uventede lejligheder, og det kan blive dyrt, hvis du ikke har en forsikring som dækker de yppigste skadesscenarier.
Da eksklusive kvalitetsure er en større investering, enten i et specifikt ur, som du altid har drømt om, eller i en samling, der er vokset med årene, er det vigtigt, at du passer på denne type af værdigenstand. På den måde behøver du ikke at bekymre dig og vil ikke rammes af dyre og uforudsete udgifter, hvis ulykken sker.

Hvad betyder det at være underforsikret?

Mange har ikke opdateret deres forsikringssummer i de seneste 5 år og deres forsikringssummer er typisk lavere, end værdien af deres samlede indbo. Her kan man nemt blive straffet af underforsikring. Hvis man fx ejer 5 millioner indbo men forsikringssummen lyder på 2,5 millioner og du får en større vandskade på fx 2 millioner, får man 2,5/5 x 2 millioner erstattet, dvs. 1m kr.
Regnestykket ser således ud: (forsikringssum/faktisk værdi) x skade = udbetalt erstatning minus eventuel selvrisiko. Hvis hele huset brander ned får man dog udbetalt forsikringssummen, dvs. 2,5m kr. i ovennævnte eksempel. For at undgå underforsikring er det vigtigt at sørge for at opdatere sin forsikring en gang om året . Der findes også forsikringer, der ikke har en underforsikringsbestemmelse.

Hvad gør jeg ved tyveri eller røveri?

Det første, du skal gøre, er at anmelde forbrydelsen til politiet, og du vil modtage et sagsnummer. Derefter opretter du en skadesanmeldelse til dit forsikringsselskab med reference til sagsnummeret.
Jo flere oplysninger, du kan give dit forsikringsselskab, jo lettere vil det være at håndtere skaden. Det er endnu lettere, hvis du giver allerede ved tegningen af forsikringen har oplyst om evt. reference og serienummer.