Home/Guide & Tips

Hvorfor tegne en forsikring for særligt indbo?

Har du virkelig brug for at have en særlig forsikring for værdifulde genstande, selv om du har en indboforsikring og måske endda en pludselig skade dækning? Ofte er svaret ja.

Vores erfaring er, at indboforsikringer typisk kun dækker dine smykker, ure, og samlinger op til en bestemt værdi per genstand eller per skade. Dette beløb varierer fra forsikring til forsikring, men overstiger sjældent 100.000 kr. per skade og per genstand. Dette beløb er ikke nok, hvis du har genstande hvis enkeltstående værdi overstiger 100.000 kr. eller hvis du har flere genstande, som går tabt eller som beskadiges på samme tid. Derfor kan det være interessant for dig at undersøge, hvad der er inkluderet i den forsikring, du har i dag, og hvad du ville få i tilfælde af et tab. Her præsenterer vi nogle vigtige begreber, som du skal være opmærksom på og spørge efter, når du sammenligner forsikringer.

Aldersfradrag

Aldersfradrag betyder, at dit forsikringsselskab fastsætter en nyværdi for din genstand for at beregne din erstatning. Derefter fradrager de et beløb, der svarer til alderen på din genstand. Jo ældre din genstand er, jo lavere er erstatningen. Kontrollér, at dit forsikringsselskab ikke anvender aldersfradrag på ure og smykker, som du har købt nye.

Værdiforringelse

Antikviteter, kunstværker og samlerobjekter er eksempler på genstande, der risikerer at miste værdi efter en reparation. Hvis dit vintageur beskadiges og ikke kan repareres med originale dele, kan det tabe i markedsværdi. Kontrollér med forsikringsselskabet, at du kan få erstattet værdiforringelse i tilfælde af en skade.

Merværdi for et par eller et sæt

Nogle genstande købes og sælges i par eller sæt. Skader eller tab kan påvirke værdien. Især ved et totaltab, hvor parret eller sættet ikke længere er komplet. Hvis du for eksempel taber en ørering, er værdien af ​​den resterende ørering ikke automatisk den halve værdi af ​​parret. Derfor skal du sørge for, at din forsikring giver erstatning beregnet med hensyn til merværdi, når det drejer sig om et par eller et sæt. Ud over øreringe og smykkesæt er der mange andre eksempler såsom antikke lysestager i par og kunstværker opdelt i flere dele.

Hvad er en pludselig skade dækning?

Alle hus- og indboforsikring dækker skader ved brand, indbrud eller vandskade. En pludselig skade dækning strækker sig ud over dette. Eksempler kan være: Du taber ved et uheld dit ur på gulvet, så det får en grim ridse, en ædelsten løsner sig fra monteringen i din forlovelsesring, din neglelak lækker ud i din dyre designertaske, eller et vindue blæser op og vælter en kostbar vase.

Er smykker indbo?

Smykker er inkluderede i en almindelig indboforsikring, men da smykker betragtes som attraktive for tyve, er det vigtigt, at du forstår vilkårene og betingelserne for din forsikring. Fordi der i Danmark bliver stjålet for 780 millioner kroner smykker og ure om året er der mange begrænsninger på netop dette område. Kontrollér, hvordan dine smykker er dækket af din indboforsikring, og at beløbene er tilstrækkelige. Hvis ikke, kan du altid tegne en ekstra smykkeforsikring. Læs mere om smykkeforsikring her.

Hvad er indbo?

Indbo er genstande, som ikke er fast ejendom, såsom tøj, tasker, møbler, computere med mere. Når du forsikrer dit indbo i en almindelig hus- og indboforsikring, vil det ofte være tilfældet, at du vælger et rammebeløb som bestemmer en procentsats for dine mere kostbare genstande som kunst, design eller værdifulde ure. Fx hvis din indbosum er 5.000.000 kr. dækker de fleste forsikringer smykker og ure op til 15%, i dette tilfælde 750.000 kr. Hvis du har over 3.000.000 kr. indbo er det vores oplevelse at du sandsynligvishar brug for en mere omfattende og tilpasset forsikring. Læs mere om hus- og indboforsikring til eksklusive hjem.

Hvad betyder det at være underforsikret?

Mange har ikke opdateret deres forsikringssummer i de seneste 5 år og deres forsikringssummer er typisk lavere, end værdien af deres samlede indbo. Her kan man nemt blive straffet af underforsikring. Hvis man fx ejer 5 millioner indbo men forsikringssummen lyder på 2,5 millioner og du får en større vandskade på fx 2 millioner, får man 2,5/5 x 2 millioner erstattet, dvs. 1m kr. Regnestykket ser således ud: (forsikringssum/faktisk værdi) x skade = udbetalt erstatning minus eventuel selvrisiko. Hvis hele huset brander ned får man dog udbetalt forsikringssummen, dvs. 2,5m kr. i ovennævnte eksempel.

For at undgå underforsikring er det vigtigt at sørge for at opdatere sin forsikring en gang om året . Der findes også forsikringer , der ikke har en underforsikringsbestemmelse.

Hvorfor skal jeg have en særlig forsikring til mit ur?

En urforsikring er en særlig indboforsikring, der er særligt tilpasset værdifulde ure. Der er en grænse for, hvor stor erstatning du kan få via din indboforsikring, hvis dit ur er beskadiget, eller du har mistet det uden for dit hjem. Læs gerne vores urforsikringsguide for at få mere information.

Begrænsninger i forsikringen

Der er begrænsninger og undtagelser i alle forsikringer. Sørg for at gøre dig bekendt med begrænsningerne, så du kan føle dig sikker på, at du har valgt den rigtige beskyttelse baseret på dine behov. Begrænsninger kan finde anvendelse på forskellige måder i og uden for af hjemmet med hensyn til både dækning og erstatning.

Skadesanmeldelse

Når du anmelder skaden til dit forsikringsselskab, skal du beskrive skaden og indsende relevant dokumentation såsom kvittering eller værdiansættelsescertifikat. Hvis du har lidt en forbrydelse, som fx et røveri eller et tyveri, bør du også vedlægge en kopi af politianmeldelsen. Den erstatning, du modtager, varierer mellem selskaber, så det er vigtigt, at du kender de vilkår og betingelser, der gælder for netop din forsikring. Hvad angår indbo såsom ure og smykker, er det i mange tilfælde nødvendigt at supplere den almindelige indboforsikring med en særlig indboforsikring for at få fuld erstatning.

Hvad gør jeg ved tyveri eller røveri?

Det første, du skal gøre, er at anmelde forbrydelsen til politiet, og du vil modtage et sagsnummer. Derefter opretter du en skadesanmeldelse til dit forsikringsselskab med reference til sagsnummeret. Jo flere oplysninger, du kan give dit forsikringsselskab, jo lettere vil det være at håndtere skaden. Det er endnu lettere, hvis du giver allerede ved tegningen af forsikringen har oplyst om evt. reference og serienummer.

Bær dine smykker og ure i tryghed

Brookfield Underwritings særlige indboforsikring tegnes normalt for ure og smykker, hvis værdi overstiger ca. 500.000 kr. Dækningen tilpasses dine ure eller dine smykker og tager højde for, om genstanden er købt som ny eller er vintage. Kontakt os gerne direkte, hvis du vil vide, hvordan vores forsikringer dækker dine værdier.

Erstatning til nyværdi

De fleste bliver ubehageligt overraskede, når de finder ud af, at de ikke får den fulde genanskaffelsespris erstattet.

Forsikringsselskaber har særlige rabataftaler med fx Scalepoint, hvor de kan få genleveret smykker og ure med 25% – 35% rabat. Dette er en super fin løsning for de kunder, som ejer nyere og almindelige ure og smykker, som andrager en værdi under 50.000 kr, fordi det er sandsynligt at Scalepoint har mulighed for at skaffe disse genstande til gode priser.

Hvis Scalepoint ikke har disse genstande, kan du enten få udbetalt brugtprisen på genstanden fratrukket 25% – 35% eller i nogle tilfælde få lov til at besøge en guldsmed, som forsikringsselskabet samarbejder med – i så fald skal du købe alt hos dem.

Disse erstatningsregler kan dog være en stor udfordring, hvis man ejer smykker fra bestemte huse, fx Tiffany’s, Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari, Fabergé mv., smykker lavet af en særlig smykkedesigner, ure fra bestemte urmagere såsom Patek Philippe, Rolex, Audemard Piguet, Jaeger le Coultre mv. eller vintage-ure. Oftest ender det med en længere diskussion omkring fastsættelse af værdien. Sådan en sag kan trække ud i langdrag, og man får oftest væsentligt mindre, end man forventer.

Derfor er det vigtigt, at vurderingen at disse smykker og ure på forhånd bliver accepteret af selskabet, og at de garanterer at erstatningen bliver i højde med vurderingen. Der findes forsikringer, som erstatter smykker og ure til den værdi, som står på policen.

Hvad er det, Brookfield tilbyder, som ingen andre danske forsikringer kan tilbyde?

Vores forsikring til eksklusive hjem er en kombination af en husforsikring, en indboforsikring og de specialforsikringer, vi også kan tilbyde særskilt.

 • En forsikring, som forstår din livstil

  Velhavende mennesker har en anden livsstil og ejer væsentlig flere kostbare genstande end almindelige mennesker. Almindelige forsikringsselskaber har en tendens til at straffe velhavende kunder i tilfælde af skade, fordi de ikke forstår deres livstil. En Hermès Birkin-taske kan fx nemt koste mere end 100.000 kr. Det er ikke ualmindeligt, at en taksator ikke kan få det til at passe, at en taske er så kostbar, og ikke vil erstatte den til dens genanskaffelsespris.

 • Ro i maven, når du bærer dine smykker og ure

  Når du er uden for hjemmet, kan der ske mange ting: Du kan tabe dit smykke eller ur, og du kan blive udsat for et tricktyveri eller røveri. Fordi forsikringen dækker alle disse situationer, kan du med ro i maven gå med de kostbare smykker og ure, du måske plejer at lade ligge hjemme i boksen. Læs mere om smykke- og urforsikringen her.

 • Dine kunstgenstande forsikres på samme måde, som samlingerne på verdens største museer

  Forsikringen gør, at du har fuld dækning, når du fx flytter din kunst, din hushjælp, eller hvis en gæst beskadiger et værk. Læs mere om kunstforsikringen her.

 • Forudsigelighed i tilfælde af skade

  En af de største overraskelser for dem, som har skader ved et almindeligt forsikringsselskab, er, hvor meget værdien af smykker og ure bliver forhandlet. Hos os ved du, hvad du får, fordi vi oplister dine mest kostbare genstande i din forsikring, typisk på baggrund af en professionel vurdering. Derfor diskuterer vi ikke værdien, når skaden er sket. Det giver den forudsigelighed, de fleste forsikringskunder efterspørger.

  Ved et maleri, som er købt for 10 år siden til 500.000 kr., og som nu er vurderet til 1.200.000 kr. af de gallerier, hvor man har købt værket. Her ville forsikringsværdien i policen blive sat til 1.200.000 kr. Ved en total skade får man 1.200.000 kr. erstattet. Hos et almindeligt forsikringsselskab er en vurdering fra et galleri kun vejledende og der vil opstå en diskussion, hvor formodentlig Bruun Rasmussen ville blive spurgt. Bruun Rasmussen vil typisk sætte værdien på kunstværket væsentligt lavere, end det, som man har givet hos et galleri.

 • Dine bygninger bliver tilbageført, præcis som de var, før skaden indtraf.

  Er dit hjem udstyret med et snedkerkøkken til flere millioner? En speciallavet vinkælder? Særlige og kostbare løsninger? Vægmalerier og stuk? Er dit hjem måske fredet? Hvis du har en skade hos os, tilbagefører vi din bygning til netop den stand, bygningen havde før skaden – med den samme kvalitet af materialer og håndværk. Det er ikke uden grund, at mange engelske herregårde forsikres af Hiscox.

 • Du vælger, hvor du vil genlevere dine ting – ikke os

  I modsætning til alle danske forsikringsselskaber har vi ikke nogen aftale med bestemte leverandører (fx Scalepoint) eller entreprenører.

  Derfor kan du hos os frit vælge, hvem du vil genlevere dine ting til, eller hvem der skal udføre reparationsarbejdet i dit hjem, uden at vi fratrækker en “rabat”, fordi du ikke valgte vores leverandør.

 • Holistisk tilgang til dine værdier – også til dine hjem i udlandet

  Har du flere hjem? Hænger der kunst på dit arbejde og derhjemme? Vi kan tilbyde en samlet forsikring, der inkluderer alle dine værdier og hjem, også hvis de befinder sig i udlandet. Det gør det lettere for dig at bevare overblikket, og du undgår huller mellem dine forsikringer samt dobbeltforsikring (fx af kunst, smykker og ure).

 • Personlig betjening af en fast medarbejder

  Hos os får du en fast kontaktperson, som kender dine forhold og dit hjem.

 • Vi har brugt mange penge og rigtig meget tid på at føre vores hus tilbage til dets oprindelige stand. Det er betryggende for os at vide, at det vil blive genopført i præcis samme stand, hvis uheldet er ude. H. E., ejer af en patriciervilla uden for Stockholm
 • Vi er glade for den brede dækning, og det er nemt for os, at alle vores boliger er samlet i én og samme police. L. H., ejer af en lejlighed i Stockholm og et landsted i Provence.

Få et tilbud

Bemærk, at du kun kan få et tilbud hvis:

 • du har mere end 500.000 kr. i smykker, ure eller kunst eller
 • at du samlet set har for 3.000.000 kr. indbo (inklusiv smykker, ure, kunst, m.m.)

  Dine oplysninger

  Fornavn *

  Efternavn *

  Tlf. *

  E-mail *

  Beskrivelse af genstande der skal forsikres og deres værdi *

  (* = obligatorisk )

  Klocka i stål med röd ring och vit urtavla samt svart läderarmband

  Forsikring af smykker og ure

  Vidste du, at der i Danmark bliver stjålet smykker og ure for 780 millioner kroner om året?

  Dette er en af hovedgrundene til, at danske forsikringsselskaber begrænser dækningen for smykker og ure. Hvis du ejer kostbare smykker og ure er det derfor en god idé at overveje en specialforsikring.

  LÆS MERE