Home/Forsikringsguide Eksklusive hjem

Hvornår er det nødvendigt med en særlig hus- og indboforsikring?

Flere og flere mennesker har hjem, som er ud over det sædvanlige. Ejere af disse eksklusive hjem har ofte et komplekst forsikringsbehov, der ofte ikke er fuldt dækket af traditionelle forsikringer. Her besvarer vi hyppigt forekommende spørgsmål, der hjælper dig med at identificere dine egne behov og klarlægge, om du bør se nærmere på den dækning, du har i dag.

Hvordan forsikres et arkitekttegnet hus?

Det vigtigste, hvis du ejer et arkitekttegnet hus, er at finde ud af, om huset kan bygges af moderne og tilgængelige materialer på skadestidspunktet. Det ville sandsynligvis være tilfældet, hvis huset er bygget indenfor de seneste 30 år.

En almindelig husforsikring erstatter kun moderne og tilgængelige materialer på skadestidspunktet, i byggemetoder, som er kendte og tilgængelige på skadestidspunktet. 

Derfor, hvis du ejer et ældre arkitekttegnet hus eller et nyere hus med særlige materialer og særlige metoder, risikerer du at særlige materialer ikke bliver erstattet fuldt ud og at huset ikke vil bliver genopført med tilsvarende metoder.

Hos Brookfield kan du forsikre huset til et fastsat beløb og med vilkår, der gør det muligt at genopbygge/istandsætte huset med samme materialer, samme metoder, i samme stil og i den samme kvalitet som før skaden.

Hvordan forsikrer man en patriciervilla?

En bygning med kulturelt værdifulde detaljer og ældre materialer kan koste meget at reparere. Det kan være vægmalerier, relieffer, stuk, eller andre udsmykninger, som kræver særlige fagfolk og materialer.

Istandsættelse eller fornyelse af kunstnerisk udsmykning dækkes sjældent af en almindelig hus- og indboforsikring med nyværdi. Det er fordi en almindelig husforsikring kun erstatter moderne og tilgængelige materialer på skadestidspunktet, i byggemetoder, som er kendte og tilgængelige på skadestidspunktet. 

Hos Brookfield kan du forsikre huset til et fastsat beløb og med vilkår, der gør det muligt at genopbygge/istandsætte huset med samme materialer, samme metoder, i samme stil og i den samme kvalitet som før skaden.

Hvad er nyværdiforsikring for huse?

Ved nyværdi forstås, at det forsikrede i princippet er dækket for dets værdi som nyt. Dog fremgår prisen for at genopføre dit hus i samme stil og samme byggemetoder ikke med et beløb i din husforsikring. Det betyder, at dit hus genopbygges/istandsættes med moderne materialer og gængse metoder ved skader (læs ”billigst muligt”). Derfor bliver du muligvis nødt til at gå på kompromis og holde dig til mindre kostbare materialer ved genopbygningen/istandsættelsen af huset, medmindre du selv vil betale for en del af udbedringen.

Hos Brookfield kan du forsikre huset til et fastsat beløb og med vilkår, der gør det muligt at genopbygge/istandsætte huset med samme materialer, samme metoder, i samme stil og i den samme kvalitet som før skaden.

Hvordan ser dækningen ud i en hus- og indboforsikring?

En hus- og indboforsikring dækker skader på dine ting og dit hus, for eksempel vandskader, brandskader eller ved indbrud. Dækningen strækker sig til en vis grad også uden for hjemmet (for eksempel hvis du får din taske stjålet), men til et begrænset beløb, og dette varierer mellem forskellige forsikringsbetingelser. I din forsikringspolice kan du se, om du har tilstrækkelig beskyttelse af personlige ejendele uden for hjemmet. Du kan tegne en særlig forsikring for kostbare ure og smykker. Hvis du har en bankboks, kan din dækning i visse tilfælde udvides til også at omfatte denne. For genstande, der er placeret i opbevaringsrum uden for hjemmet, fx i et pengeskab på et hotel, er det vigtigt, at du kontrollerer, hvor betingelsen gælder, og om visse typer genstande ikke er dækket.

Hvor meget indbo er dækket i hus- og indboforsikringen?

En traditionel hus- og indboforsikring dækker indbo op til et rammebeløb. Hvis dit indbo er mere værd end 3 millioner kroner, bør du overveje, om du skal have en særlig forsikring for enkelte værdifulde genstande eller vælge en udvidet indboforsikring. Sandsynligvis har du behov for Brookfields forsikring til eksklusive hjem.

Hvilken hus- og indboforsikring er bedst?

Det, der styrer dit valg af hus- og indboforsikring, er dine forsikringsbehov som privatperson. Nogle har måske ikke set på deres forsikring, siden de flyttede til deres nuværende bolig, selv om der måske er sket meget siden da! Det er normalt en god start, at du danner dig et overblik over, hvor meget du har brug for i forsikringssum til dit hjem og dit indbo. Ud over dækningen for dine ejendele er det også vigtigt, at du kontrollerer, hvordan forsikringsbetingelserne ser ud, hvis du har brug for retshjælp, får et krav rettet mod dig for personskade/materielle skader, eller hvis du er ude at rejse.

Röd antik fotölj med svart bakgrund

Har du et eksklusivt hjem?

Du kan følge denne tjekliste for at klarlægge forsikringsbehovet for dit hjem:

 • Du ejer ure og smykker.
 • Du ejer kunst, dyre vine eller samleobjekter.
 • Dit hjem er indrettet med design og/eller antikviteter.
 • Du har interiør, der er bygget på stedet, eller der er anvendt materialer, som ikke kan erstattes med standardmaterialer i tilfælde af en skade.
 • Din garderobe inklusive accessoires beløber sig til en værdi af 300.000 kr. eller mere.
 • Dit indbo er sandsynligvis mere end 2.000.000 kr. værd.
 • Du ejer et eller flere hjem i Danmark og/eller i udlandet.
 • Du har i øjeblikket en forsikring hos et traditionelt forsikringsselskab.

Passer flere af punkterne på dig? Så har du mulighed for at booke en gratis konsultation med en af ​​Brookfield Underwritings forsikringsrådgivere. Konsultationen er ikke forpligtende og kan udføres telefonisk eller ved et besøg i hjemmet. Kontakt os her.

Hvad er det, Brookfield tilbyder, som ingen andre danske forsikringer kan tilbyde?

Vores forsikring til eksklusive hjem er en kombination af en husforsikring, en indboforsikring og de specialforsikringer, vi også kan tilbyde særskilt.

 • En forsikring, som forstår din livstil

  Velhavende mennesker har en anden livsstil og ejer væsentlig flere kostbare genstande end almindelige mennesker. Almindelige forsikringsselskaber har en tendens til at straffe velhavende kunder i tilfælde af skade, fordi de ikke forstår deres livstil. En Hermès Birkin-taske kan fx nemt koste mere end 100.000 kr. Det er ikke ualmindeligt, at en taksator ikke kan få det til at passe, at en taske er så kostbar, og ikke vil erstatte den til dens genanskaffelsespris.

 • Ro i maven, når du bærer dine smykker og ure

  Når du er uden for hjemmet, kan der ske mange ting: Du kan tabe dit smykke eller ur, og du kan blive udsat for et tricktyveri eller røveri. Fordi forsikringen dækker alle disse situationer, kan du med ro i maven gå med de kostbare smykker og ure, du måske plejer at lade ligge hjemme i boksen. Læs mere om smykke- og urforsikringen her.

 • Dine kunstgenstande forsikres på samme måde, som samlingerne på verdens største museer

  Forsikringen gør, at du har fuld dækning, når du fx flytter din kunst eller hvis din hushjælp eller en gæst beskadiger et værk. Læs mere om kunstforsikringen her.

 • Forudsigelighed i tilfælde af skade

  En af de største overraskelser for dem, som har skader ved et almindeligt forsikringsselskab, er, hvor meget værdien af smykker og ure bliver forhandlet. Hos os ved du, hvad du får, fordi vi oplister dine mest kostbare genstande i din forsikring, typisk på baggrund af en professionel vurdering. Derfor diskuterer vi ikke værdien, når skaden er sket. Det giver den forudsigelighed, de fleste forsikringskunder efterspørger.

  Ved et maleri, som er købt for 10 år siden til 500.000 kr., og som nu er vurderet til 1.200.000 kr. af de gallerier, hvor man har købt værket. Her ville forsikringsværdien i policen blive sat til 1.200.000 kr. Ved en total skade får man 1.200.000 kr. erstattet. Hos et almindeligt forsikringsselskab er en vurdering fra et galleri kun vejledende og der vil opstå en diskussion, hvor formodentlig Bruun Rasmussen ville blive spurgt. Bruun Rasmussen vil typisk sætte værdien på kunstværket væsentligt lavere, end det, som man har givet hos et galleri.

 • Dine bygninger bliver tilbageført, præcis som de var, før skaden indtraf.

  Er dit hjem udstyret med et snedkerkøkken til flere millioner? En speciallavet vinkælder? Særlige og kostbare løsninger? Vægmalerier og stuk? Er dit hjem måske fredet? Hvis du har en skade hos os, tilbagefører vi din bygning til netop den stand, bygningen havde før skaden – med den samme kvalitet af materialer og håndværk. Det er ikke uden grund, at mange engelske herregårde forsikres af Hiscox.

 • Du vælger, hvor du vil genlevere dine ting – ikke os

  I modsætning til alle danske forsikringsselskaber har vi ikke nogen aftale med bestemte leverandører (fx Scalepoint) eller entreprenører.

  Derfor kan du hos os frit vælge, hvem du vil genlevere dine ting til, eller hvem der skal udføre reparationsarbejdet i dit hjem, uden at vi fratrækker en “rabat”, fordi du ikke valgte vores leverandør.

 • Holistisk tilgang til dine værdier – også til dine hjem i udlandet

  Har du flere hjem? Hænger der kunst på dit arbejde og derhjemme? Vi kan tilbyde en samlet forsikring, der inkluderer alle dine værdier og hjem, også hvis de befinder sig i udlandet. Det gør det lettere for dig at bevare overblikket, og du undgår huller mellem dine forsikringer samt dobbeltforsikring (fx af kunst, smykker og ure).

 • Personlig betjening af en fast medarbejder

  Hos os får du en fast kontaktperson, som kender dine forhold og dit hjem.

 • Vi har brugt mange penge og rigtig meget tid på at føre vores hus tilbage til dets oprindelige stand. Det er betryggende for os at vide, at det vil blive genopført i præcis samme stand, hvis uheldet er ude. H. E., ejer af en patriciervilla uden for Stockholm
 • Vi er glade for den brede dækning, og det er nemt for os, at alle vores boliger er samlet i én og samme police. L. H., ejer af en lejlighed i Stockholm og et landsted i Provence.

Få et tilbud

  Dine oplysninger

  Fornavn *

  Efternavn *

  Tlf. *

  E-mail *

  Beskrivelse af genstande der skal forsikres og deres værdi *

  (* = obligatorisk )