Instrumentförsäkring för orkestrar och musikers.

Som musiker har man et særligt forhold til sit instrument. Det er ikke kun et værktøj til at lave musik, men det har næsten sin egen sjæl. Derfor vil vi gerne tilbyde en forsikring, der beskytter musikinstrumenter så godt som muligt i forbindelse med øvelse, rejse og derhjemme – ja, over hele verden. 

Instrumentforsikring

Instrumentforsikring

Som musiker har man et særligt forhold til sit instrument. Det er ikke kun et værktøj til at lave musik, men det har næsten sin egen sjæl. Derfor vil vi gerne tilbyde en forsikring, der beskytter musikinstrumenter så godt som muligt i forbindelse med øvelse, rejse og derhjemme – ja, over hele verden.

Hvorfor skal jeg forsikre mit instrument?

Hvis du ønsker at være i stand til at købe et tilsvarende instrument i tilfælde af tab eller totalskade, skal du tegne en instrumentforsikring. Det samme gælder, hvis du ønsker at få erstatning for værdiforringelse som følge af skader på dit instrument. 

Hvis du ejer flere instrumenter, vil vi bede dig om at liste dem hver for sig, og vi vil bestemme værdien lige fra starten, så du garanteret kan få det nødvendige beløb til at købe et tilsvarende instrument af samme klasse, kvalitet og udførelse.

Hvilke instrumenter kan jeg forsikre?

Hos Brookfield kan du forsikre de fleste instrumenter såvel som deres tilbehør. Vi har erfaring med at forsikre alt fra dyrebare klassiske instrumenter til mere moderne akustiske og elektroniske musikinstrumenter, herunder kasser og tilhørende udstyr. Hvis du spiller i et symfoniorkester, kan du forsikre din violin, cello, obo, fløjte, klarinet, fagot, messingblæser, trompet, basun, tuba, harpe eller slagtøj hos Brookfield. 

Selvfølgelig kan du også som privatperson med musik som en hobby henvende dig til os for at forsikre dit instrument, uanset om du ejer en klassisk raritet eller en Fender-guitar.

Hvilke skader er dækket i en instrument-forsikring?

Brookfields instrumentforsikring dækker alle omstændigheder, der resulterer i skade eller tab for de forsikrede ejendele, medmindre det udtrykkeligt er angivet i forsikringen, at denne særlige omstændighed ikke er dækket.
Dette omfatter også utilsigtede selvforskyldte skader, for eksempel hvis du ved et uheld glemmer dit instrument.

Hvordan vil jeg blive erstattet, hvis jeg får en skade på mit musikinstrument?

Vi har håndteret mange skader på musikinstrumenter og er klar over, hvilke situationer der kan opstå. I folkesamlinger eller på rejse sker det, at musikinstrumenter bliver beskadiget eller mistes, det samme under intense øvelser med mange involverede.

Dette er ikke noget mærkeligt for os, og vores sagsbehandlere forstår de konsekvenser, der opstår som følge af et tabt eller beskadiget instrument.

Vi betaler værdien af dit musikinstrument, hvis du mister eller glemmer det. Værdien er den, vi har aftalt på forhånd, da du tegnede din forsikring. Hvis det f.eks. er en violin til en værdi af 60.000 kr., og den bliver stjålet, vil du modtage 60.000 kroner. Du slipper således for diskussioner om aldersfradrag og andre kedelige overraskelser.
Vi kan tilbyde beskyttelse mod rimelige og nødvendige omkostninger for leje af et tilsvarende musikinstrument i den periode, hvor det beskadigede instrument repareres. Det maksimale beløb, vi betaler for lejen, er 20% af værdien af det beskadigede musikinstrument.
Vi kan tilbyde beskyttelse i tilfælde af fysisk tab eller skade på dit musikinstrument, men vi betaler også for rimelige og nødvendige omkostninger for din rejse, din midlertidige indkvartering og kost i Europa, så du kan aflevere og hente musikinstrumentet fra den reparatør, vi har aftalt at bruge.
Uanset om dit instrument har fået en æstetisk skade eller noget mere alvorligt, vil du sikkert gerne indlevere det til reparation. Dette kan påvirke værdien negativt og dermed resultere i et økonomisk tab. Hvis dit instrument er dyrebart, er det naturligvis en konsekvens, der vil påvirke dig den dag, du vælger at sælge dit instrument. I disse tilfælde vil Brookfields instrumentforsikring erstatte dig for enhver værdiforringelse op til forsikringsbeløbet. Dette giver dig mulighed for at sælge dit reparerede instrument og bruge de penge, du har modtaget for værdiforringelsen, til at købe et helt nyt, hvis du ønsker det. Men hvad du gør med din erstatning for værdiforringelsen, er naturligvis op til dig!

Brookfields instrument-forsikring i korthed

Få et tilbud

    HjemKunstUre og smykkerAndetInstrumenter

    Scroll til toppen