Vi har lukket fredag 27/05/2022

Konstförsäkring från Brookfield - experternas val.

De mest værdifulde objekter i verden er kunst. Derudover er kunst ofte unik – eller i det mindste lavet i begrænsede oplag.

Dette gør det vigtigt at vælge et forsikringsselskab, der er vant til at erstatte og håndtere de skader, der kan opstå på kunst. Mange store svenske og danske museer, kunstsamlere og gallerier har tillid til, at vi sikrer deres kunst korrekt, og at de får den rette erstatning i tilfælde af skader. 

Hvis du vælger Brookfield, får du den samme forsikring, som eksperterne vælger.

Kunstforsikring

Kunstforsikring

De mest værdifulde objekter i verden er kunst. Derudover er kunst ofte unik – eller i det mindste lavet i begrænsede oplag.

Dette gør det vigtigt at vælge et forsikringsselskab, der er vant til at erstatte og håndtere de skader, der kan opstå på kunst. Mange store svenske og danske museer, kunstsamlere og gallerier har tillid til, at vi sikrer deres kunst korrekt, og at de får den rette erstatning i tilfælde af skader. Hvis du vælger Brookfield, får du den samme forsikring, som eksperterne vælger.

Hvad er det Brookfield tilbyder, som andre forsikringsselskaber ikke kan tilbyde?

Brookfield forsikrer din kunst til, hvad den virkelig er værd. 

Det kan synes indlysende, men det adskiller sig fra indboforsikring, hvor løsøre i hjemmet er forsikret til nyværdi. Nyværdi er velegnet for masseproducerede varer, men er ikke egnet, når det drejer sig om kunst, da prisen på et kunstværk har tendens til at stige gennem årene. 

Markedsværdien vil være tættere på værkets dagsværdi, hvis det sælges på skadestidspunktet. Derfor får Brookfields kunder mulighed for at aftale kunstens værdi og dermed sikre, at erstatningen i tilfælde af skade er som forventet

Har du flere hjem? Hænger der kunst både på dit kontor og derhjemme? Vi kan tilbyde en omfattende forsikring, der inkluderer alle dine kunstværker og hjem, også selv om de findes i udlandet. 

Da de fleste skader på kunst opstår under transport og håndtering, har du mulighed for at forsikre din samling, uanset hvor den er. I tilfælde af skader på kunst, der kræver reparation, vil du få erstatning for en eventuel værdiforringelse som følge af skaden.

Brookfield tilbyder kunstforsikring til forskellige privat- og virksomhedsejede kunstsamlinger, og til kommuner og museer samt auktionshuse og gallerier.

Brookfield kunstforsikring kan anvendes til

Og mange flere genstande – spørg os, om du har noget særligt, der er værdifuldt og lidt usædvanligt.

Hvad er dækket af en kunstforsikring?

Med en kunstforsikring, får du ordentlig beskyttelse af din kunst i stedet for at stole på indbobeskyttelse i en almindelig indboforsikring. Dette gælder først og fremmest for, hvordan værdien er fastsat, så du får tilstrækkelig erstatning i tilfælde af en skade. Kunstforsikringen tager også hensyn til den type skade, der kan opstå. Det betyder kort sagt en mere omfattende beskyttelse og som regel højere erstatning. For eksempel er et maleri, købt for 10 år siden for 500.000 kroner, nu vurderet til 1.200.000 kroner af det galleri, hvor værket blev købt. Hos Brookfield er kunstværket forsikret til en aftalt værdi af 1.200.000 kroner, og i tilfælde af en totalskade får du en erstatning på 1.200.000 kr.

Ni ud af ti skader på kunst sker under transport og håndtering – derfor dækker vi ikke blot skader forårsaget af brand, vand og tyveri, men også skader opstået under transport og håndtering. Dette gælder overalt i verden, uanset om genstandene er udlånet eller findes hos et transportfirma, en konservator eller hos et auktionshus.

Vidste du, at det største økonomiske tab for kunst er den værdiforringelse, der opstår på grund af en skade? Derfor hjælper vi ikke kun med reparation – vi kompenserer automatisk for tab af markedsværdi efter reparation eller restaurering. En traditionel indboforsikring dækker kun reparationer.

At føre diskussioner vedrørende værdien af et objekt efter en skade har fundet sted, er både kedeligt og unødvendigt. I stedet gennemgår vi samlingen med dig, allerede når forsikringen tegnes, og giver dig mulighed for at forhøje beløbet midt i forsikringsperioden, hvis der er en værdistigning, og hvis du ejer en hel samling, kan vi liste de dyreste værker med aftalte værdier, dvs. faste værdier, der ikke ændres, hvis du ikke gør det selv.

Skader sker ikke med vilje. Derfor mener vi ikke, at du som kunde skal straffes med selvrisiko – og har afskaffet den for de fleste af vores forsikringer.

Hvad sker der, hvis du regelmæssigt køber ny kunst? Nye køb dækkes automatisk, hvis vi blot får besked om nyerhvervelsen inden for 60 dage.

For at få dig til at føle dig sikker, kan du forvente personlig service, ekspertise og erfaring, når du henvender dig til Brookfield.

Brookfields kunstforsikring i korte træk

Kunstforsikring for museer og udstillinger

Skader på kunstværker og museumsgenstande er altid et hårdt slag. Vi gør alt, hvad vi kan, for at finde en løsning, der hjælper museet med at komme videre uden økonomiske konsekvenser, og derfor vælger mange nordiske museer at være forsikret hos os. Med en kunstforsikring hos Brookfield kan et museum trygt låne dyre værker fra andre museer rundt om i verden med den forsikringsløsning, som internationale museer forventer. Vi er vant til at skræddersy kunstforsikringer til museernes permanente samlinger og igangværende udstillinger for at gøre det så nemt som muligt.

Mange museer tegner forsikring for hver eneste lille udstilling. I stedet kan vi tilbyde et udstillingsprogram, der gør det nemt at føle sig beskyttet. Hvis du f.eks. ved, at du har 3-4 udstillinger om året til en værdi af højst 8.000.000 kr. pr. udstilling, kan vi tilbyde et beløb på 8.000.000 kroner pr. udstilling, herunder transportforsikring. Så behøver du kun at meddele os, hvis udstillingen overstiger 8.000.000 kr.

Bekymret for beløbsgrænsen for det, der kan forsikres? Takket være vores samarbejde med Lloyd’s kan vi tilbyde en forsikring på op til 7.500.000.000 kr. pr. udstilling eller samling. Eksakt: 7,5 milliarder kroner!

Kunstforsikring for gallerier og auktionshuse

Brookfields kunstforsikring lever op til de højeste internationale standarder. Sveriges vigtigste gallerier og auktionshuse vælger Brookfields kunstforsikring, fordi den tilbyder skræddersyede vilkår til en konkurrencedygtig pris. 

Som Brookfield-kunde kan du regne med hurtig og personlig service samt smidig skadeshåndtering i tilfælde af en skade. At vores kunder er tilfredse, når vi udbetaler deres skadeserstatning, er det vigtigste for os.

Kunstforsikring for kommunalt ejet kunst

De fleste af Sveriges kommuner har i dag deres kunst forsikret hos os. Dette sker gennem offentlige indkøb, 

hvor Brookfield har vist sig at være i stand til at tilbyde de mest hensigtsmæssige forsikringsbetingelser til en konkurrencedygtig pris.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

    HjemKunstUre og smykkerAndetInstrumenter

    Scroll til toppen