Home/Urforsikringsguide

Hvad er en urforsikring?

En urforsikring er en sikkerhed for dig og en økonomisk beskyttelse for dine værdifulde ure, hvis ulykken skulle ske. Med en forsikring kan du føle dig tryg, mens du bærer dit ur i hjemmet eller uden for hjemmet. Hvis dit ur bliver stjålet, tabt eller beskadiget og holder op med at fungere, kan du føle dig sikker.

Hvorfor har jeg brug for en urforsikring?

For mange er det ikke en selvfølge, at man skal tegne en forsikring, hvis man ikke mener, at der er risiko for at uret bliver stjålet, eller at uret bliver udsat for en skade. Hvis du har investeret i et særligt ur, har du formodentlig lyst til at bære det dagligt eller ved særlige lejligheder. Vores erfaring viser, at selv hvis du er forsigtig, kan dit yndlingsur blive ødelagt eller gå tabt ved uventede lejligheder, og det kan blive dyrt, hvis du ikke har en forsikring som dækker de yppigste skadesscenarier.

Da eksklusive kvalitetsure er en større investering, enten i et specifikt ur, som du altid har drømt om, eller i en samling, der er vokset med årene, er det vigtigt, at du passer på denne type af værdigenstand. På den måde behøver du ikke at bekymre dig og vil ikke rammes af dyre og uforudsete udgifter, hvis ulykken sker.

Hvor meget koster en urforsikring?

Afhængigt af urets værdi (nyværdi eller vurderingspris), og hvordan det vil blive brugt, kan priserne variere, men det behøver ikke at være særligt dyrt. Forsikringsprisen er normalt baseret på en vurdering af, hvad uret kostede, da det blev købt som nyt, hvad værdien er i dag, hvilket mærke uret er, og hvilket materiale det er lavet af. Men endnu flere faktorer kan indgå.

Et ur, der er  100.000 kr. værd ligger omkring 1.500 kr. i forsikringspræmie hvis du ønsker at gå med det. For lidt mere end hundrede kroner om måneden kan du således forsikre dit kostbare ur og dermed sikre de penge, du har brugt, og du behøver ikke at bekymre dig om uret og økonomiske tab. Bliver dit ur mere eller mindre værd, øges eller mindskes forsikringsomkostningerne, når du har justeret din forsikringssum. Erstatning for skade og tab er normalt højere i en urforsikring end i en almindelig indboforsikring med selvrisiko.

Hvad er forskellen mellem en indboforsikring og en urforsikring?

En indboforsikring dækker primært skade eller indbrud i hjemmet. En almindelig pludselig skade dækning dækker kun op til begrænset værdi (omkring 30.000 – 60.000 kr. per skade). Dertil er dækningen af ure udenfor hjemmet typisk begrænset til 50.000 – 100.000 kr., afhængigt af din forsikring. Derfor er en indboforsikring normalt ikke nok til et meget kostbart ur. Så det kan være en god idé at overveje en særlig indboforsikring eller urforsikring, som også dækker når du er ude, arbejder, træner, rejser eller lever dit normale liv.

Hvad dækker en urforsikring?

Med mange forskellige forsikringer og forsikringsselskaber på markedet kan det være forskelligt, hvad din forsikring dækker, og hvor tryg du kan føle dig. Her er en tjekliste over, hvad din urforsikring bør dække:

 • Den fulde genanskaffeslesværdi af dit ur i alle skadesscernarier
 • Skader eller tab både i og uden for dit hjem
 • Tyveri og røveri
 • Tabt eller forlagt ur
 • Æstetisk skade i tilfælde af pludselige og uforudsete hændelser
 • Mistet ur, fra tab af ur til tyveri, røveri og indbrud i hjemmet.

Hvis uret stiger i værdi, skal jeg da underrette mit forsikringsselskab?

Ja, så du kan få tilstrækkelig erstatning, hvis ulykken sker. Det er op til dig som forsikringstager at justere forsikringssummen, og det kan betyde, at du er nødt til at vurdere uret igen. Kontrollér, om forsikringsselskabet bruger et årligt indeks til at justere beløbene automatisk.

Hvordan vurderer jeg mit ur?

Juvelérer, forhandlere og auktionshuse kan hjælpe dig med at vurdere dit ur. Du kan også besøge en lokal juvelér eller foretage en vurdering online. Ved en værdiansættelse modtager du et værdiansættelsescertifikat, som du kan bruge som grundlag, når du tegner forsikring eller sælger uret.

Jeg har et vintageur, hvordan erstattes det, hvis det er beskadiget?

For vintageure skal du sørge for, at din forsikring dækker tab i markedsværdien. Dette betyder, at hvis dit ur beskadiges, dækker forsikringen både reparationsomkostninger og ethvert tab i markedsværdi, men højst urets forsikringssum. Det kan dreje sig om, at det mister værdi, fordi det ikke kan repareres med originale dele. Kontrollér hos forsikringsselskabet, at du får erstatning for dette i tilfælde af en skade.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg tegner min urforsikring?

Der er en række forskellige spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du tegner en forsikring for et specifikt ur eller for din ursamling. Det vigtigste er, at du får en fuld forståelse af, hvad der er inkluderet i forsikringen, og hvad der ikke er, så du ikke bliver utilfreds eller skuffet, hvis du skal bruge din forsikring.

For at du kan føle dig sikker på, at du har stillet alle de rigtige spørgsmål og har set alle fordelene, har vi nedenfor samlet en tjekliste over, hvad du skal overveje, når du vælger mellem forskellige forsikringer:

 • Har du brug for flere forsikringer for at tegne en urforsikring?
 • Hvad er selvrisikoen? Kan du leve med en høj eller en lav selvrisiko, hvis du har brug for at udskifte eller reparere dit ur?
 • Kan du få hjælp til at uret vurderet?
 • Hvis ulykken er sket, får du et helt nyt ur?
 • Hvad er prisen for forsikringen?
 • Hvad er betingelserne og dækningen?
 • Fortsættes forsikringen automatisk efter slutdatoen?
 • Gælder forsikringen i forbindelse med rejser til udlandet?
 • Indekseres værdien af ure årligt?
 • Hvordan er dækningen for vintageure – dækkes tab i markedsværdien?
 • Hvis uret er af nyere dato, erstattes det med et nyt ur?

Hvad skal jeg bruge for at forsikre mit ur?

Når du tegner en urforsikring, er der et par dokumenter, du bør have i orden. Det kan være en god idé at indsende en kopi af dokumenter såsom certifikater, kvitteringer og/eller værdiansættelsescertifikater.

Hvordan foretager jeg en skadesanmeldelse?

Hvis du har brug for at anvende din forsikring på grund af en skade eller et tab, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Du skal også indgive en politianmeldelse, hvis du har tabt uret eller været udsat for en forbrydelse.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder skadesanmeldelse online. Du skal kort beskrive, hvad der skete, og hvornår og hvordan det skete. Vær så præcis, som du kan, og indgiv din anmeldelse så hurtigt som muligt efter hændelsen. Når du har indsendt anmeldelsen eller ringet til os vedrørende anmeldelsen, starter en skadesproces, der begynder med, at en sagsbehandler modtager og indleder sagsbehandlingen. Sagsbehandleren vurderer, om den skade, du rapporterede, er dækket af forsikringsbetingelserne, og hvor stor erstatningen vil blive.

Hvis du har mistet uret, kan du blive bedt om at supplere med original kvittering, kasse og certifikat. Hvis uret dukker op, efter at du har modtaget erstatning, er det normalt muligt at købe uret tilbage fra forsikringsselskabet.

Hvad får du med en specialforsikring til smykker og ure?

 • En meget mere omfattende dækning end din sædvanlige indboforsikring. Udover indbrud og brand, dækker vi hvis du taber et armbånd, hvis du bliver udsat for tricktyveri, eller bliver berøvet.

 • Dine smykker og ure er dækket i hele verden og i dit pengeskab – selvom du glemmer at lukke et vindue eller en dør.

 • Når en skade sker, skal vi ikke forhandle hvad genstanden er værd. Vi lister deres værdi i policen således at du og vi ved, hvad du har. Vi anvender ikke fradrag for alder og slitage, i modsætning til mange andre selskaber.

 • Du skal ikke tænke på at lave din egen smykkeliste, fordi vi samarbejder med en juveler som hjælper dig med at vurdere, liste og dokumentere dine smykker og ure. Så er du bedst muligt stillet ved skade eller tab.

 • Du skal ikke betale en krone, hvis skaden sker fordi der ikke er nogen selvrisiko.

Exklusivt armbandsur stålboett, chronometer, svart läderarmband

Få et tilbud

Bemærk, at du kun kan få et tilbud hvis:

 • du har mere end 500.000 kr. i smykker, ure eller kunst eller
 • at du samlet set har for 3.000.000 kr. indbo (inklusiv smykker, ure, kunst, m.m.)

  Dine oplysninger

  Fornavn *

  Efternavn *

  Tlf. *

  E-mail *

  Beskrivelse af genstande der skal forsikres og deres værdi *

  (* = obligatorisk )

  Klocka i stål med röd ring och vit urtavla samt svart läderarmband

  Forsikring af smykker og ure

  Vidste du, at der i Danmark bliver stjålet smykker og ure for 780 millioner kroner om året?

  Dette er en af hovedgrundene til, at danske forsikringsselskaber begrænser dækningen for smykker og ure. Hvis du ejer kostbare smykker og ure er det derfor en god idé at overveje en specialforsikring.