Vi holder lukket 25., 26. december og 1. januar. Mellem jul og nytår er vi kun tillgænglige ved hastesager.

At design er en uovertruffen investering, har været en kendsgerning i årevis. Hvem er gået glip af det faktum, at Philip Arctanders muslingestol er blevet solgt for hundredtusindvis af kroner, eller at Kim Kardashian har møbleret sin luksushjem i Los Angeles med Axel Einar Hjorths fyrretræsbord fra serien Utö. Eller at Mumitroldekruset er så efterspurgt, at det bliver udsolgt på blot et par timer, når man lancerer en ny version?

Design – en uovertruffen investering

Design fra det 20. århundrede er et sikkert kort

Tendenser kommer og går, men nogle synes at vare ved. En af de stærkeste tendenser på auktioner i de senere år er uden tvivl interessen for design fra det 20. århundrede. Når interessen stiger, stiger priserne, hvilket betyder, at værdien af velkendte designede objekter udmærket kan stige, mens du har dem stående i hjemmet. I en af Barnebys rapporter kan vi se, at design fra det 20. århundrede ofte har været en uovertruffen investering. Også økonomisk. Mellem 2009 og 2016 steg for eksempel den samlede værdi af de objekter, der blev solgt på auktion af de 15 designere, der blev analyseret i rapporten, med hele 330 procent.
Josef Franks Flora-skab, Alvar Aaltos Savoyvase og Axel Einar Hjorths møbler er nogle designklassikere, der i dag opnår forbløffende priser på det sekundære marked. En af grundene er, at den globale interesse for skandinavisk design er steget generelt, og for nogle designere i særdeleshed, men det er ikke kun de mest ikoniske møbelmodeller, der fylder udenlandske interiørmagasiner, der har oplevet en værdistigning i de senere år.

Når værdien stiger

Design har i mange tilfælde vist sig at være en bedre investering end kunst. Derfor føles det indlysende, at man skal beskytte sine kostbarheder mod det uforudsigelige – uanset om det er håndlavede, sjældne genstande eller masseproduceret design. Alligevel tænker få mennesker på vigtigheden af at forsikre deres dyrebare ejendele, eller de ved måske endda ikke, at man i dag kan specialforsikre sine ejendele.
Men har du virkelig brug for at specialforsikre værdifuldt løsøre? Ja, selv om indboforsikringen dækker en del af værdien, er beløbet begrænset, og der er stor risiko for, at det ikke vil være nok, hvis flere genstande går tabt eller beskadiges samtidigt.

Transport er den mest almindelige årsag til skade

En af de mest almindelige årsager til, at objekter beskadigedes, er transport. Hver gang du flytter en genstand, øges risikoen for ulykker. Transport, installation i hjemmet og forsikring er de tre vigtigste ting, du bør overveje umiddelbart efter dit kunstkøb.
Det samme gælder for malerier og skulpturer, der skal installeres eller hænges på et strategisk sted, som giver beskyttelse mod stærkt sollys, vand og andre ting, der risikerer at skade værket. Hver gang du flytter en genstand, øges risikoen for ulykker.

Kunstforsikring

Design, kunstværker og samlerobjekter er eksempler på objekter, der risikerer at miste værdi efter en reparation. Vores kunstforsikring dækker både reparations- og nedskrivningsomkostninger.
Hos Brookfield tilbyder vi også en aftalt værdi, hvilket er en stor tryghed, da der ikke vil være nogen diskussion om, hvor stor erstatningen skal være. Du kan læse mere om vores kunstforsikring her.

Er der noget, som du er i tvivl om?

Nå vi har modtaget dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig.

    Scroll to Top