Vi holder lukket 25., 26. december og 1. januar. Mellem jul og nytår er vi kun tillgænglige ved hastesager.

Värdeökning av klockor
Kun få ure stiger i værdi over tid, og nogle mærker og modeller stiger mere i værdi end andre. Læs mere om, hvilke urmærker der stiger i værdi, og hvad du som forsikringstager bør overveje, hvis du ejer et ur, der er steget i værdi.

Værdistigning af ure

Værdistigning af Patek Philippe Nautilus

Da Patek Philippe meddelte, at de ville holde op med at producere Nautilus i stål, steg værdien af urene til skyhøje priser. Selve modellen er en af de mest populære, og i mange tilfælde er disse ure nu mere end 1 million kroner værd. De fleste mennesker kræver i dag omkring 1,3 millioner kroner for et Patek Philippe Nautilus. Der er mange, der har stået i kø efter et Nautilus, og som har ventet mange år på at købe dette ur, men som nu med skuffelse er nødt til at indse, at de bliver nødt til at betale over en million for en model med en listepris på SEK 300.000 + kroner. Men hvorfor vælger Patek Philippe at holde op med at sælge deres mest populære model? Deres egen administrerende direktør siger, at uret er blevet offer for sin egen popularitet. Modellen er den prismæssigt mest overkommelige i sortimentet, og samtidig dominerer den mærkets image via dens popularitet.

Et ur, som købes udelukkende med videresalg for øje, medfører at mærket bliver udvandet og mister meget af sin troværdighed. Derfor denne dristige beslutning, som på en måde udløser præcis det, hr. Patek ønskede at undgå. For nu stiger værdien endnu mere. Men for dem af jer, der allerede ejer et Nautilus i dag, er dette naturligvis en utrolig spændende nyhed. Det betyder selvfølgelig, at du har mulighed for at opnå en meget god fortjeneste, når du sælger uret. Men med en stigning i værdi medfølger der en meget vigtig detalje, der er let at glemme, og det er at gennemgå forsikringen. For det første skal du sikre dig, at du har en urforsikring med gode betingelser, og for det andet, at forsikringen angiver den korrekte værdi.  Kontakt Brookfield, hvis du ønsker at øge forsikringsværdien på dit Nautilus eller ønsker at tegne en forsikring.

Værdimindskning

Ure og andre samleobjekter er eksempler på genstande, der risikerer at miste værdi efter en reparation. Hvis dit vintageur bliver beskadiget og ikke kan repareres med originale dele, kan det miste markedsværdien.
Spørg dit forsikringsselskab, om du får dette refunderet i tilfælde af en skade.

Værdiforøgelse af Rolex Sea-Dweller & Audemars Piguet Royal Oak Jumbo

Kun få ure stiger i værdi over tid, og nogle mærker og modeller stiger mere i værdi end andre. På købs- og salgssiden chrono24.com, kan du se, hvordan Rolex Sea-Dweller-ure har fordoblet deres værdi i løbet af de sidste ti år. Audemars Piguet Royal Oak Jumbo er endnu et eksempel på en klassisk urmodel, der er steget betydeligt i værdi for nylig.
Det nøjagtige navn på den pågældende model er Royal Oak Jumbo Extra Thin ref. Kontrollér, at dit forsikringsselskab ikke anvender aldersfradrag på de ure og smykker, som du har købt nye.

Hvilke urmærker stiger i værdi?

De urmærker, der er kendt for at bevare eller stige i værdi er bl.a. Rolex, IWC, Audemars Piguet og Patek Philippe – men nogle modeller er mere eftertragtede og stiger mere i værdi end andre. Der er også eksempler på, at ure stiger i værdi over en vis periode.
Nogle modeller såsom Patek Philippe Nautilus og Rolex Daytona er mere efterspurgte end andre. Der er dog kun nogle få ure, som faktisk stiger i værdi over tid.

Hvordan ved jeg, hvilket ur der er værd at investere i?

Læs om ure på fora, blogs og på websteder, hvor der købes og sælges ure. Det kan hjælpe dig lidt i din jagt i urjunglen efter et smukt og unikt ur.
Men hvis du er på udkig efter en investering, bør du konsultere en urekspert, der kan hjælpe dig med at holde øje med markedet, indtil der dukker noget op, som passer til dig.

Hvorfor stiger værdien på visse ure?

Der er mange faktorer, der påvirker, at et ur stiger i værdi. For det første drejer det sig naturligvis om udbud og efterspørgsel. Nogle mærker og modeller er simpelthen mere populære og sværere at få fat i. Det kan være nødvendigt at stå på venteliste i mange år hos en af mærkernes forhandlere for at få fat i et specielt ur.
Og nogle gange er selv ventelisten fuld. Hvis et ur allerede er efterspurgt og vanskeligt at få fat i, vil udbud og efterspørgsel påvirke prisen endnu mere i fremtiden. Afslutningsvis kan man sige, at jo sværere det er at få fat i et velkendt og populært ur, jo mere værd er det sandsynligvis.

Pas på dit ur

Urets tilstand er afgørende. Stødskader og ridser bør undgås. En forsikring uden selvrisiko hjælper dig med at opretholde en perfekt stand over en længere periode, eftersom du kan aflevere uret til reparation, også i tilfælde af mindre og rent æstetiske skader.
Det er en fordel at benytte den butik, hvor du købte uret, for at sikre, at det bliver repareret med originale dele af en specialist. Hos Brookfield har vi i flere år samarbejdet med autoriserede urforhandlere i Sverige og tilbyder reparation uden selvrisiko, hvor du har købt uret.

Forsikring i tilfælde af værdistigning

Hvis dit ur er steget i værdi, siden du har tegnet din forsikring, bør du kontakte forsikringsselskabet og give det besked. I tilfælde af tab er dette afgørende for, at du kan få den rigtige erstatning. Vi bruger et årligt indeks til at justere beløbene,
men det er dig som forsikringstager, der er ansvarlig for at sikre, at de beløb, du har tegnet forsikring for, er tilstrækkelige. Nogle gange kan det være nødvendigt at reevaluere dit ur for at bestemme dets værdi.

Forsikr dit ur

Et ur af høj værdi adskiller sig fra andre værdigenstande. Ikke kun fordi det er værdifuldt, men frem for alt fordi det er et tilbehør, som du sikkert bærer dagligt. Dette øger risikoen for tab og skade. Uanset om det f.eks. er tyveri og røveri eller du uheldigvis taber dit ur på jorden, kan du få erstatning for dette med en urforsikring.
Hos Brookfield kan vi tilbyde en beskyttelse specifikt til dit ur, så du har en forsikring til et tilstrækkeligt beløb og med en dækning, der er specielt tilpasset dyre ure. Læs mere om vores urforsikring, eller anmod om et tilbud her.

Er der noget, som du er i tvivl om?

Nå vi har modtaget dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig.

    Scroll to Top